Comunitatea douazecisiunu din Romania

Impreuna, crestem

bine ai venit!

Aici vei gasi materiale educationale si diverse resurse utile, despre Bitcoin si nu numai

Comunitatea douazecisiunu.com este un spatiu virtual si uneori real, in care ne place sa schimbam idei despre tot ce inseamna independenta financiara, dar in special despre Bitcoin. Suntem parte din twentyone.world, o comunitate internationala care isi doreste sa uneasca pasionatii de Bitcoin din intreaga lume.

Deschide Calendarul cu urmatoarele intalniri si vino sa ne cunoastem! Cauta o locatie apropiata de zona ta si asigura-te ca ti-ai rezervat locul.

Ce este bitcoin ?

Primul pas l-ai facut deja!

Bitcoin, adesea reprezentat prin simbolul și abreviat ca BTC, este prima moneda digitala descentralizată. A fost prezentat publicului în 2009 de către un dezvoltator anonim sau un grup de dezvoltatori sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.
Designul Bitcoin permite tranzacții peer-to-peer fără a fi nevoie de intermediari precum băncile, ceea ce îl face o tehnologie financiară revoluționară. Dacă sunteți interesat să achiziționați Bitcoin, acesta poate fi achiziționat in mai multe moduri, dar lasam aceste detalii pentru mai tarziu. Cu toate ca Bitcoin este cea mai sigura si putin volatila moneda virtuala, este important să fiți conștienți de riscurile implicate, deoarece valoarea Bitcoin poate fluctua semnificativ, de la o zi la alta, uneori chiar si in decurs de cateva ore. Cand te decizi sa investesti in Bitcoin trebuie sa fii sigur ca stii exact ce faci si ca esti o persoana responsabila. Daca ai pierdut informatiile de logare in contul tau, nu vei avea pe nimeni care sa-ti raspunda la serviciul de Customer Service.

Caracteristicile principale ale Bitcoin:

Divizibilitate

Un bitcoin poate fi împărțit în 100 de milioane de unități mai mici cunoscute sub numele de satoshis, făcând posibile microtranzacțiile.

Depozit de valoare

Bitcoin a fost folosit ca depozit de valoare, similar cu aurul, deși prețul său poate fi foarte volatil.

Mijloc de schimb legal

Unele țări, cum ar fi El Salvador, au adoptat Bitcoin ca mijloc legal(moneda in circulatie), ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a plăti bunuri și servicii, inclusiv in alte tari precum Romania

alte comunitati bitcoin in lume

De ce esti aici?

Daca ti-ai pus deja intrebarea asta, inseamna ca esti in locul potrivit

Dacă observi lumea măcar puțin și te întrebi de ce viețile noastre devin brusc atat de complicate, cu siguranță cauți motive și te întrebi ce să faci. Este ceva în neregulă cu țările, mass-media, sistemele și piețele noastre. Este ceva în neregulă cu societatea, cu libertățile ei, cu impactul ei real asupra realității și, prin urmare, cu ambițiile, speranțele și temerile ei. Este ceva în neregulă cu cultura, arta și obiceiurile noastre. E ceva în neregulă cu banii pe care ne bazăm atât de mult. Schimburile directe intre persoane aproape au disparut si ne-am obisnuit sa avem intermediari, pentru orice fel de tranzactie facem.

De ce folosim banii?

Daca inca mai esti aici, inseamna ca iti doresti cu adevarat o schimbare

Nu eşti singur. Există un grup de oameni ai căror membri au petrecut sute de ore studiind istoria monetară, psihologia, piețele, ciclurile generaționale și tehnologice, ascensiunea și căderea imperiilor. Vedem, la fel ca reprezentanții Scolii Austriece de Economie, că banii corupți sunt la rădăcina acestei degenerescențe. Banii Fiat, a căror funcție principală este posibilitatea confiscării tăcute a valorii acestora, sunt banii pe care toti ii cunoastem. Cu toate acestea, aceasta nu este singura lui influență dezastruoasă.

Banii tipariti si fara acoperire, a căror furnizare este complet arbitrară, au un impact mult mai larg. Acest tip de sistem financiar permite o datorie de stat nelimitată, bugete dezechilibrate și o alocare slabă a capitalului la nivel de stat și privat. Este tentant să visezi la bani care ar avea avantajele metalului prețios, dar fără dezavantajele acestuia și dezavantajele fiat-ului.

Scroll to Top